Tort cu portocale

5 noiembrie 2014   Mese festive

O masă festivă cere întotdeauna şi un desert care să nu dezamăgească. Credem că propunerea noastră de azi îndeplineşte toate criteriile de selecţionare pentru orice ocazie festivă.

Ingrediente blat

6 ouă 300 g zahăr 300 g făină 2 linguri apă caldă 1 praf de copt 1 plic zahăr vanilat Pentru umplutură

100 ml smântână dulce

100 g zahăr

5 linguri zeamă de portocale

1 lingură zeamă de lămâie

coajă rasă de portocală

3 linguri dulceaţă (gem) de portocale

Pentru ornat

3 linguri fulgi nucă de cocos

4 portocale

Cum se prepară

Se bat gălbenuşurile cu două linguri de apă caldă până devin spumoase. Se adaugă treptat 2/3 din zahăr şi zahărul vanilat continuând baterea până se obţine o cremă.

Separat, se bat albuşurile adăugând restul zahărului, apoi se include această compoziţie în crema de gălbenuşuri. Se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt şi se amestecă uşor până când se înglobează toată făina. Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă cu gaură la mijloc, unsă şi tapetată, şi se coace la foc potrivit circa 30 de minute.

Se prepară crema. Se bate smântâna cu zeama de portocale şi zeama de lămâie, se adaugă zahărul şi coaja de portocale, amestecându-se în continuare până devine cremă.

Blatul răcit se taie în două pe orizontală, se unge primul blat cu dulceaţă de portocale, se adaugă crema şi se acoperă cu cel de-al doilea blat. Se unge deasupra şi pe toate laturile cu cremă, se pudrează cu fulgi de nucă de cocos şi se garniseşte cu felii de portocale.

sursa foto: ImageFood

Mai multe