Tort cu struguri
Ne-am răsfăţat de curând cu unul dintre cele mai bune torturi: un tort delicios cu struguri.
Ingrediente
Pentru blat 4 ouă 130 g zahăr pudră 120 g făină 30 g unt 1 praf de sare
250 ml frişcă lichidă
200 ml smântână
100 g zahăr pudră
20 g gelatină
300 g struguri negri şi albi
100 g ciocolată neagră răzuită
200 ml frişcă
2 plicuri gelatină
Cum se prepară
Baţi albuşurile spumă tare cu praful de sare şi cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile treptat, untul topit şi la final încorporezi uşor făina cernută. Torni aluatul într-o formă de tort, tapetată, cu pereţi detaşabili. O introduci în cuptorul preîncălzit, la 170 °C, timp de 40 de minute. Laşi să se răcească şi-l tai în două.
Baţi frişca bine. Smântâna o mixezi cu zahărul şi cu frişca. Adaugi gelatina, preparată conform indicaţiilor şi omogenizezi. Aşezi o parte de blat în forma de tort, pui crema şi acoperi cu a doua foaie de blat. Îl dai la rece cel puţin patru ore. Scoţi tortul din formă, îl îmbraci cu frişcă şi îl tapetezi cu ciocolată neagră răzuită.
Aşezi deasupra jumătăţi de boabe de struguri, peste care torni gelatina dizolvată în apă rece şi ornezi cu frişcă turnată printr-un poş.