Tort cu struguri

23 octombrie 2013   Mese festive

Cei mici vor fi fermecaţi de gustul rafinat al acestui tort. Suntem siguri că nici cei mari nu vor refuza...

Ingrediente: 125 g unt, la temperatura camerei 200 g zahăr tos 2 ouă, la temperatura camerei coaja rasă de la 1 lămâie 400 g făină, la temperatura camerei 1 praf de copt 1 praf sare 125 ml ulei, la temperatura camerei 125 ml lapte, la temperatura camerei 1 mână stafide 200 g struguri fără sâmburi

Mod de preparare:

Mixezi untul şi zahărul într-un bol mare, aproximativ 5-8 minute, apoi adaugi coaja de lămâie. Pui o cană de făină în ploaie, ouăle, unul câte unul, praful de copt şi sarea. Adaugi uleiul şi laptele, amestecând continuu. Într-un castron, separat, pui stafidele şi strugurii, restul de făină cernută şi amesteci. Încorporezi fructele în aluat şi omogenizezi. Ungi o formă de tort cu unt şi torni compoziţia, după care dai la cuptor aproximativ 40-45 de minute. Când este gata, laşi să se răcească şi desprinzi prăjitura din forma metalică.

Serveşti rece.

Mai multe