Tort cu struguri şi cremă de brânză

8 septembrie 2017   Mese festive

Cel mai bun tort de sezon cu o delicioasă umplutură!

Ingrediente Pentru blat 6 ouă 6 linguri făină 6 linguri zahăr 1 praf de sare

Pentru cremă

300 g brânză

400 ml frişcă

100 g zahăr pudră

Pentru glazură

300 ml suc de portocale

3 foi gelatină

struguri

ciocolată, pentru decor

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi freci gălbenuşurile cu zahărul, în timp ce albuşurile le baţi spumă tare cu sarea. Pui făina peste gălbenuşuri şi amesteci până se omogenizează, iar la final încorporezi albuşurile. Torni compoziţia într-o formă de tort şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească înainte să-l tai în jumătate.

Mixezi brânza cu 300 ml de frişcă şi zahărul pudră şi o întinzi peste jumătate din blat, iar deasupra pui foaia de blat rămasă. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu sucul de portocale. Aşezi peste tort struguri şi torni glazura. Dai tortul la frigider peste noapte, iar după ce-l scoţi din formă, îl decorezi pe margini cu frişca rămasă şi bucăţi de ciocolată.

Mai multe