Tort cu struguri şi cremă de brânză
Cel mai bun tort de sezon cu o delicioasă umplutură!
Ingrediente Pentru blat 6 ouă 6 linguri făină 6 linguri zahăr 1 praf de sare
Pentru cremă
300 g brânză
400 ml frişcă
100 g zahăr pudră
Pentru glazură
300 ml suc de portocale
3 foi gelatină
struguri
ciocolată, pentru decor
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi freci gălbenuşurile cu zahărul, în timp ce albuşurile le baţi spumă tare cu sarea. Pui făina peste gălbenuşuri şi amesteci până se omogenizează, iar la final încorporezi albuşurile. Torni compoziţia într-o formă de tort şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească înainte să-l tai în jumătate.
Mixezi brânza cu 300 ml de frişcă şi zahărul pudră şi o întinzi peste jumătate din blat, iar deasupra pui foaia de blat rămasă. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu sucul de portocale. Aşezi peste tort struguri şi torni glazura. Dai tortul la frigider peste noapte, iar după ce-l scoţi din formă, îl decorezi pe margini cu frişca rămasă şi bucăţi de ciocolată.