Tort cu vişine

3 mai 2015   Mese festive

Alege această reţetă de tort cu vişine dacă vrei să impresionezi şi de data asta cu talentele tale gastronomice.

Ingrediente

Pentru blat 8 ouă 8 linguri zahăr 5 linguri făină 3 linguri cacao 1 praf de sare

500 g frişcă

200 g vişine din vişinată Pentru sirop

100 ml vişinată

1 esenţă de rom

250 ml apă

10 linguri de zahăr

100 g ciocolată neagră

1 linguriţă zahăr pudră

Preparare

Freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc şi separat baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Încorporezi albuşurile în compoziţia de gălbenuşuri şi pui făina împreună cu cacaua, amestecând uşor de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi îl dai la cuptor pentru 30 de minute. Îl laşi să se răcească. După ce s-a răcit, tai blatul în trei părţi şi faci un sirop din apă, zahăr şi rom, în care adaugi vişinata. Opreşti 12 vişine pentru decor. Însiropezi o parte de blat, aşezi vişinele rămase, întinzi o treime din frişcă, pui a doua parte de blat însiropat, o treime din frişcă şi acoperi cu ultima parte de blat însiropat. Îmbraci şi decorezi tortul cu frişcă, cu vişine, cu ciocolată rasă şi cu zahăr pudră.

Mai multe