Tort cu zmeură şi cremă de brânză
Puţină zmeură, câteva pişcoturi însiropate şi o cremă de brânză. Aceasta este combinaţia-cheie pentru un desert reuşit.
Ai nevoie de (1 tort)
1 pachet pişcoturi 250 g brânză vaci 4-5 linguri zahăr pudră 25 g unt esenţă lămâie 100 g zmeură congelată 1 plic gelatină 300 ml frişcă lichidă
400 g zmeură congelată
100 g zahăr
3 linguri amidon
1 pliculeţ gelatină
Mod de preparare
Decongelezi zmeura. Înmoi gelatina pentru umplutură în 2-3 linguri de apă, apoi o dizolvi pe baie de aburi. Baţi frişca până îşi dublează volumul şi o aromatizezi cu esenţă de lămâie. Mixezi brânza cu zahărul pudră şi untul, până când obţii o cremă omogenă. Încorporezi gelatina, zmeura şi frişca. Amesteci bine compoziţia.
Într-o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili, aşezi primul strat de pişcoturi în trei cercuri concentrice. Torni jumătate din cantitatea de brânză cu frişcă şi nivelezi. Apoi, mai pui un strat identic de pişcoturi şi restul compoziţiei de brânză şi nivelezi.
Pentru jeleu, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pui zmeura într-o cratiţă pe foc şi adaugi zahărul amestecat cu amidonul. Laşi 2-3 minute să se topească, apoi adaugi gelatina. Amesteci, laşi la răcit câteva minute şi apoi o torni uniform peste tort, pe care îl laşi câteva ore la frigider înainte de a-l servi.