Tort cu zmeură şi cremă de brânză

5 martie 2015   Mese festive

Acest tort se poate prepara indiferent de anotimp, fiind foarte bun şi cu zmeură congelată. Iată cum se face tortul de zmeură şi cremă de brânză.

De ce ai nevoie pentru tortul cu zmeură şi brânză de vaci

Pentru blat

375 g făină 250 g unt 125 g zahăr 1 ou 1/2 lămâie 1 vârf cuţit bicarbonat coaja de la o lămâie

Pentru umplutură

300 g zmeură

500 g cremă de brânză

4 linguri zahăr pudră

1 lingură esenţă de vanilie

Cum se prepară tortul cu vişine şi cremă de brânză

Cerne făina pe planşetă, fă o adâncitură la mijloc, unde pui oul, coaja rasă de la o lămâie, bicarbonatul stins cu o lingură de zeamă de lămâie, untul tăiat bucăţele şi zahărul. Amestecă cu mâna ingredientele şi frământă bine. Aluatul îl împarţi în trei îl întinzi în foi subţiri pe fundul tăvii, apoi le coci pe rând. Ai grijă să nu se usuce prea tare!

Aşază foile coapte pe o suprafaţă plană, pentru a nu se deforma.

Freci crema de brânză cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Pui pe prima foaie cremă de brânză şi zmeură, pui al doilea blat, cremă, zmeură, din nou blat, iar deasupra decorezi cu restul de cremă şi zmeură.

Mai multe