Tort de ciocolată

10 decembrie 2015   Mese festive

Pentru masa festivă de Crăciun sau, de ce nu, pentru un sărbătorit de Sfântul Ştefan îţi propunem un tort cu multă ciocolată.

De ce ai nevoie pentru tort de ciocolată

Pentru blat

320 g făină

75 g cacao

2 linguriţe praf de copt

1 praf de sare

200 g unt

500 g zahăr

3 ouă

1 lingură esenţă de vanilie

200 ml lapte

100 g apă fierbinte

Pentru cremă

100 g unt

100 g cacao

1 lingură esenţă de vanilie

1 praf de sare

500 g zahăr

150 ml lapte

bomboane colorate, pentru decor

Cum se prepară tort de ciocolată

Dă drumul la cuptor. Amestecă făina cu cacaua, praful de copt şi sarea. Mixează untul cu zahărul, adaugă ouăle şi vanilia şi mixează până se omogenizează. Încorporează făina, alternativ cu laptele. La final pune apa fierbinte şi mixează doar până ce s-au omogenizat. Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată şi ţine-o la cuptor până trece testul scobitorii. Lasă blatul să se răcească înainte să-l tai în trei felii egale.

Pentru cremă, mixează cacaua cu untul, vanilia, sarea, 400 g zahăr şi 100 ml lapte. Bate până se omogenizează, după care adaugă restul de zahăr şi lapte până ajungi la consistenţa dorită. Împarte crema în trei părţi egale. Aşază prima felie de tort, întinde crema şi continua până termini de asamblat, deasupra fiind un strat de cremă. Decorează cu bomboane colorate.

Sursa foto http://www.cookiesandcows.com

http://www.cookiesandcows.com

Mai multe