Tort de ciocolată cu căpşuni
Noi iubim căpşunile şi nu ratăm nici o ocazie de a le mânca aşa, ca atare, sau de a le aranja în diverse prăjituri. Azi a venit rândul unui tort delicios, potrivit pentru această dublă sărbotoare, pe care copiii îl vor iubi.
Ingrediente
Pentru blat 150 g făină 250 g zahăr 40 g cacao ½ linguriţă praf de copt 1 praf de sare 125 g iaurt 30 ml apă 120 g unt 2 ouă
300 g ciocolată neagră
400 g frişcă
30 g unt
200 g căpşuni
frunze de mentă
Mod de preparare
Combini făina cu cacaua, praful de copt şi sarea. Baţi untul cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă, adaugi ouăle, unul câte unul. Încorporezi făina, iaurtul şi apa şi amesteci
până se omogenizează. Torni compoziţia într-o formă rotundă pentru tort şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Combini ciocolata ruptă bucăţele cu frişca şi untul şi o
pui pe foc. Amesteci până se topeşte, după care dai deoparte şi laşi la răcorit. Torni crema peste blatul din formă şi dai la frigider câteva ore. Decorezi cu căpşuni şi frunze de mentă.