Tort de ciocolată cu căpşuni şi fructe de pădure
Ce poate fi mai plăcut la final de primăară să savurezi în tihnă un astfel de desert?
Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 5 ouă 180 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 160 g făină 20 g cacao 1 plic praf de copt
Pentru umplutură
250 g căpşuni
100 g afine
500 g frişcă
2 plicuri întăritor de frişcă
2 plicuri zahăr vanilat
200 g ciocolată neagră, pentru ornat
Mod de preparare
Baţi spumă albuşurile cu zahărul pudră. Separat, baţi şi gălbenuşurile cu zahărul vanilat, apoi le amesteci şi presari făina cernută, cacaua şi praful de copt.
Tapetezi o tavă rotundă şi torni aluatul. Dai blatul la cuptorul preîncălzit, aproximativ 45 de minute.
Între timp, pregăteşti crema din frişca bătută cu zahărul vanilat şi întăritorul de frişcă. Păstrezi 2 linguri de cremă, iar în ce rămâne adaugi jumătate din cantitatea de căpşuni şi afine, tăiate în două.
Separat, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Când este gata blatul, îl tai în două felii. Prima felie o aşezi pe un platou, apoi întinzi frişca întărită şi fructele. Peste ele aşezi a doua felie de blat şi întinzi frişca rămasă, peste care torni ciocolata topită şi presari restul de fructe.
foto: profimedia