Tort de ciocolată cu cremă de lapte şi cacao FOTO

16 decembrie 2015   Mese festive

Un adevărat regal culinar, tortul de ciocolată cu cremă de lapte şi cacao e desertul potrivit pentu o ocazie specială. Topeşte ciocolata pe baie de aburi, iar glazura va ieşi aproape perfectă. Dacă nu vrei să foloseşti ciocolată menaj, poţi topi 200 g de fulgi de ciocolată albă, speciali pentru cremă.

Tort de ciocolată cu cremă de lapte şi cacao - Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 180 ml lapte 5 linguri cacao 6 ouă 300 g zahăr 120 ml ulei 280 g făină 1 plic praf de copt 1 lingură esenţă de rom

Pentru cremă

1 l lapte

2 linguri făină

3 linguri cacao

7 linguri zahăr

50 g unt

Pentru glazură

200 g ciocolată albă menaj

200 g frişcă lichidă

Tort de ciocolată cu cremă de lapte şi cacao - Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt. Combini laptele cald cu cacaua şi amesteci pentru a nu se forma cocoloaşe. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă cu 150 g de zahăr. Gălbenuşurile le freci cu restul de zahăr şi cu uleiul turnat în fir subţire. Încorporezi în gălbenuşuri crema de cacao, făina şi esenţa de rom. Torni compoziţia peste albuşuri şi amesteci uşor.

Torni compoziţia într-o formă rotundă de tort, în care ai pus hârtie de copt, şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. După ce s-a răcit, împarţi blatul în patru bucăţi egale.

Pentru cremă, combini făina, cacaua şi zahărul. Torni laptele şi pui vasul pe foc, amestecând până crema începe să se îngroaşe. Torni crema în alt vas şi amesteci până se răceşte.La sfârşit încorporezi untul frecat spumă. Dai la frigider 2-3 ore.

Pentru glazură, aşezi un vas pe foc şi torni frişca lichidă. Adaugi ciocolata ruptă şi amesteci până când se topeşte. O laşi la răcorit. Împarţi crema în trei şi asamblezi tortul, deasupra fiind o felie de blat. Torni peste el glazura de ciocolată albă şi decorezi după imaginaţie.

Mai multe