Tort de ciocolată cu pere

4 octombrie 2015   Mese festive

O prăjitură cu pere şi brânză ori frişcă poate fi acompaniată cu succes de un vin dulce, aromat şi cu suficientă aciditate, astfel încât să pună în valoare acest desert lejer. Poţi încerca o Tămâioasă românească pentru acest tort de ciocolată cu pere. Ingrediente

400 g făină

300 g zahăr

1 1/2 linguriţă bicarbonat

1 linguriţă praf de copt

5 linguri cacao

2 ouă

250 ml lapte

120 ml ulei

250 ml apă clocotită

700 g smântână cu 30% grăsime

2 linguri zahăr

2 pere

150 g ciocolată

2 pere

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele solide. Separat baţi ouăle, apoi adaugi laptele şi uleiul. Această compoziţie o adaugi la amestecul de ingrediente solide. La final, torni apa clocotită. Pui aluatul într-o formă de copt tapetată şi-l dai la cuptor 1 oră. Când s-a răcit, tai blatul în trei. Pentru cremă, baţi smântâna cu zahărul până se îngroaşă. Speli 2 pere, le cureţi de seminţe, cotor şi coajă şi le feliezi. Pe fiecare bucată de blat pui felii de pere şi le acoperi cu cremă. Decorezi tortul cu felii de pere şi ciocolată rasă.

Mai multe