Tort de ciocolată cu pere
O prăjitură cu pere şi brânză ori frişcă poate fi acompaniată cu succes de un vin dulce, aromat şi cu suficientă aciditate, astfel încât să pună în valoare acest desert lejer. Poţi încerca o Tămâioasă românească pentru acest tort de ciocolată cu pere. Ingrediente
400 g făină
300 g zahăr
1 1/2 linguriţă bicarbonat
1 linguriţă praf de copt
5 linguri cacao
2 ouă
250 ml lapte
120 ml ulei
250 ml apă clocotită
700 g smântână cu 30% grăsime
2 linguri zahăr
2 pere
150 g ciocolată
2 pere
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele solide. Separat baţi ouăle, apoi adaugi laptele şi uleiul. Această compoziţie o adaugi la amestecul de ingrediente solide. La final, torni apa clocotită. Pui aluatul într-o formă de copt tapetată şi-l dai la cuptor 1 oră. Când s-a răcit, tai blatul în trei. Pentru cremă, baţi smântâna cu zahărul până se îngroaşă. Speli 2 pere, le cureţi de seminţe, cotor şi coajă şi le feliezi. Pe fiecare bucată de blat pui felii de pere şi le acoperi cu cremă. Decorezi tortul cu felii de pere şi ciocolată rasă.