Tort de ciocolată cu pesmet

13 iulie 2015   Mese festive

Cu un blat crocant şi o cremă fină de ciocolată, acest tort de ciocolată cu pesmet este deliciul tău în zilele călduroase.

De ce ai nevoie pentru tort de ciocolată cu pesmet

Pentru blat

6 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri pesmet

1 lingură făină

1 plic praf de copt

½ cană nuci măcinate

1 lingură esenţă de rom

3 linguri cacao

200 ml compot

Pentru cremă

200 g ciocolată neagră

300 ml smântână

50 g unt

Cum se prepară tort de ciocolată cu pesmet

Separi ouăle şi baţi albuşurile spumă tare. Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi esenţa de rom şi pesmetul amestecat cu nuci, cacao, făina şi praf de copt. La final încorporezi albuşurile. Torni compoziţia într-o formă de tort şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcorit înainte să-l tai în jumătate.

Pentru cremă, topeşti ciocolata ruptă bucăţi cu untul. Pui pe foc smântâna, iar când s-a înfierbântat o torni peste crema de ciocolată. Amesteci bine până se omogenizează, după care o dai la rece pentru câteva minute, până se mai întăreşte. Întinzi trei sferturi din cremă beste blatul însiropat cu compot, aşezi a doua felie şi îmbraci tortul în crema rămasă. Decorezi după imaginaţie.

Mai multe