Tort de ciocolată cu ricotta

23 septembrie 2015   Mese festive

Cremos, cu un gust răcoritor de la brânză şi o aromă uşor amăruie de la ciocolată, acest tort de ciocolată cu ricotta este un deliciu.

De ce ai nevoie pentru tort de ciocolată cu ricotta

Pentru blat

400 g zahăr

350 g făină

5 linguri cacao

2 linguri praf de copt

1 praf de sare

200 ml lapte

200 ml cafea

100 ml ulei

2 ouă

1 lingură esenţă de vanilie

Pentru cremă

500 g brânză ricotta

200 g zahăr

1 lingură esenţă de vanilie

2 linguri făină

150 ml frişcă

Pentru glazură

200 g ciocolată neagră

200 ml frişcă

Cum se prepară tort de ciocolată cu ricotta

Dă drumul la cuptor. Amestecă într-un vas toate ingredientele uscate. Combină laptele, cafeaua fierbinte, ouăle bătute, uleiul şi esenţa de vanilie şi încorporează amestecul de făină. Mixează până se omogenizează. Toarnă compoziţia într-o formă de tort şi dă-o la cuptor până trece testul scobitorii. Lasă blatul să se răcească înainte să-l tai în jumătate.

Pentru cremă, mixează brânza cu restul ingredientelor până capătă consistenţa unei creme. Întinde crema între cele două foi de blat. Topeşte ciocolata şi amestec-o cu frişca, după care întinde glazura peste tort. Decorează după imaginaţie şi dă tortul la rece peste noapte.

Mai multe