Tort de ciocolată cu ricotta
Cremos, cu un gust răcoritor de la brânză şi o aromă uşor amăruie de la ciocolată, acest tort de ciocolată cu ricotta este un deliciu.
De ce ai nevoie pentru tort de ciocolată cu ricotta
Pentru blat
400 g zahăr
350 g făină
5 linguri cacao
2 linguri praf de copt
1 praf de sare
200 ml lapte
200 ml cafea
100 ml ulei
2 ouă
1 lingură esenţă de vanilie
Pentru cremă
500 g brânză ricotta
200 g zahăr
1 lingură esenţă de vanilie
2 linguri făină
150 ml frişcă
Pentru glazură
200 g ciocolată neagră
200 ml frişcă
Cum se prepară tort de ciocolată cu ricotta
Dă drumul la cuptor. Amestecă într-un vas toate ingredientele uscate. Combină laptele, cafeaua fierbinte, ouăle bătute, uleiul şi esenţa de vanilie şi încorporează amestecul de făină. Mixează până se omogenizează. Toarnă compoziţia într-o formă de tort şi dă-o la cuptor până trece testul scobitorii. Lasă blatul să se răcească înainte să-l tai în jumătate.
Pentru cremă, mixează brânza cu restul ingredientelor până capătă consistenţa unei creme. Întinde crema între cele două foi de blat. Topeşte ciocolata şi amestec-o cu frişca, după care întinde glazura peste tort. Decorează după imaginaţie şi dă tortul la rece peste noapte.