Tort de clătite cu caramel

6 iunie 2018   Mese festive

Din banalele clătite, ca să impresionezi, poţi face un tort foarte interesant şi apetisant. Iată cum!

De ce ai nevoie ca să faci tort de clătite cu caramel

Pentru aluatul de clătite 500 g făină 25 g drojdie proaspătă 1 ½ l lapte 2 linguri zahăr 100 g unt 2 ouă Pentru sosul caramel 300 ml lapte 400 g zahăr 80 g unt 3 linguriţe amidon Pentru sosul de ciocolată 150 ml frişcă lichidă

:

nuci

ciocolată albă

mentă

Cum prepari tort de clătite cu caramel:

Pentru aluatul de clătite, dizolvi drojdia în 150 ml lapte călduţ. Adaugi zahărul şi 125 g făină. Acoperi bolul cu folie alimentară

şi-l laşi deoparte 20 de minute.

Ulterior, amesteci compoziţia de drojdie cu restul de lapte călduţ şi făină. Acoperi bolul cu folie şi-l laşi la loc cald o oră.

Între timp, topeşti untul şi baţi ouăle. Adaugi aceste două ingrediente în aluat şi-l mai laşi la loc cald acoperit încă 30 de minute. Aluatul îşi va dubla volumul.

Din aluat torni câte un polonic în tigaia încinsă. Coci fiecare clătită pe ambele părţi.

Pentru sosul caramel, amesteci amidonul cu zahărul într-o oală cu fundul gros pe care o pui pe foc. După ce zahărul s-a topit,

adaugi în fir subţire laptele fierbinte. Laşi compoziţia la foc mediu până se îngroaşă. Iei sosul de pe foc şi adaugi untul.

Umpli clătitele cu sosul caramel şi le aşezi una peste alta.

Pentru sosul de ciocolată, pui frişca lichidă pe foc. Când dă primele semne că începe să fiarbă, opreşti focul şi adaugi ciocolata.

Amesteci bine până se topeşte ciocolata, apoi dai compoziţia la congelator 40 de minute. Ulterior, baţi crema până se îngroaşă.

Torni sosul de ciocolată peste tortul de clătite şi îl decorezi după imaginaţie. Dai desertul la frigider 2 ore.

Mai multe