Tort de clătite cu ciuperci
Ştiai că ciupercile de Paris (Champignon sau Agaricus bisporus) pot fi consumate la discreţie în curele de slăbire? Au multe fibre, reglează tranzitul intestinal şi previn constipaţia. Cinci ciuperci medii acoperă nu mai puţin de jumătate din necesarul zilnic de cupru, iar 100 g de ciuperci au doar 22 de calorii.
Ingrediente (1 tort)
500 g ciuperci 3 fire ceapă verde, tocate 1 cană mozzarella răzuită 1 cană smântână 120 g cremă de brânză 1 ½ lingură unt 5 clătite sare piper roşii cherry, pentru decor
Mod de preparare
Topeşti untul într-o tigaie la foc mediu. Apoi, căleşti ceapa verde. Adaugi ciupercile feliate şi asezonezi cu sare şi piper. Sotezi ceapa şi ciupercile până se înmoaie, cam 10 minute. Apoi, adaugi smântâna şi omogenizezi.
Laşi pe foc până întreaga compoziţie se reduce la jumătate şi adaugi mozzarella. Amesteci bine până se topeşte brânza şi dai la o parte tigaia de pe foc.
Când s-a mai răcit, amesteci cu crema de brânză. Ungi 4 din cele 5 clătite cu o cantitate egală din această compoziţie. Tortul se termină cu ultima clătită. Ornezi cu roşii cherry.
foto: profimedia