Tort de morcovi şi banane
Te-ai gândit vreodată cum ar fi o combinaţie între chec de banane şi tort de morcovi? Acest desert îţi va spune exact cât de bună ar fi. Prepară tortul de morcovi şi banane pentru o ocazie specială ca să îţi răsfeţi musafirii cu un desert aparte.
Ingrediente pentru tortul de morcovi şi banane:
185 g făină 75 g făină cu agent de creştere 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă scoţişoară 220 g zahăr brun 80 g nuci mărunţite 3 ouă bătute 300 g morcov ras 150 g banană pisată 250 ml ulei 90 g cremă de brânză 90 g unt 160 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 160 de grade şi tapetează o tavă şi marginile ei cu ulei şi foaie de copt. Cerne făina, bicarbonatul şi zahărul într-un bol mare. Adaugă nucile mărunţite, ouăle bătute, morcovii raşi, bananele şi uleiul.
Amestecă bine apoi pune în tavă.
Coace totul pentru 1 oră şi un sfert. Lasă tortul să se răcească în tavă.
Între timp, prepară crema de deasupra: bate crema de brânză cu untul şi adaugă treptat zahărul pudră.
Când tortul s-a răcit, acoperă-l cu crema şi serveşte-l.