Tort de vanilie cu fulgi de migdale
Pentru mese festive sau pentru o cină în familie, pregăteşte aceste tort de vanilie cu fulgi de migdale
Ingrediente pentru tort de vanilie cu fulgi de migdale
Pentru aluat 120g făină 150g zahăr pudră 50g miere 60g unt 2 linguri nucă măcinată 1 gălbenuş 2 linguri zeamă de portocală coajă rasă de lămâie esenţă de vanilie Pentru umplutură 4-5 mere 100g stafide 2 linguri miere de albine 3 linguri zeamă de portocală 1 praf de scorţişoară 150g fulgi de migdale 1 lingură miez de nucă zdrobit
Mod de preparare pentru tort de vanilie cu fulgi de migdale
Amesteci făina cu zahărul, mierea, coaja de lămâie, esenţa de vanilie, untul tăiat bucăţele, nuca măcinată şi frămânţi cu degetele până obţii un amestec nisipos. Adaugi gălbenuşul, zeama de portocală şi frămânţi energic până obţii un aluat uniform şi elastic. Laşi aluatul la rece circa 30 de minute. Cureţi patru mere de coajă şi seminţe, le tai cubuleţe, le stropeşti cu zeamă de portocală, adaugi mierea de albine, praful de scorţişoară, stafidele şi miezul de nucă zdrobit. Laşi totul să fiarbă, la foc mic, amestecând continuu, până începe să se îngroaşe. Întinzi aluatul în foaie, tapetezi cu el forma de tartă, aşezi o folie de copt peste aluat, presari boabe de fasole pentru ca tarta să nu se deformeze la copt. O introduci la cuptor pentru 10-15 minute, apoi scoţi boabele de fasole şi folia de copt şi o mai laşi la cuptor încă 10 minute. După răcire, umpli tarta cu compoziţia de mere şi presari deasupra fulgii de migdale şi cubuleţele de măr. Şi gata ai obţinut un tort rapid de vanilie cu fulgi de migdale!