Tort diplomat cu iaurt şi pişcoturi

2 decembrie 2015   Mese festive

De pe masa festivă nu poate lipsi tortul. Dacă nu vrei un tort prea greu şi cu multe calorii, noiîţi propunem un tort diplomat cu iaurt şi pişcoturi.

De ce ai nevoie pentru tort diplomat cu iaurt şi pişcoturi

1 pachet pişcoturi

1 kg iaurt gras simplu

2 plicuri gelatină incoloră

200 g zahăr pudră

100 ml compot de fructe

fructe

Cum se prepară tort diplomat cu iaurt şi pişcoturi

Treci pişcoturile prin compotul de fructe şi le aşezi într-o formă de tort cu inel detaşabil. Ai grijă să nu rămână spaţii între pişcoturi. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o torni în iaurt. Adaugi zahărul şi amesteci până se omogenizează. Torni iaurtul peste pişcoturi şi dai tortul la frigider pentru câteva ore sau peste noapte. A doua zi scoţi tortul din formă şi-l decorezi cu fructe, după imaginaţie. Dacă vrei un tort mai dulce şi mai aromat, poţi folosi iaurt cu fructe în locul celui simplu.

Mai multe