Tort diplomat cu pere FOTO

15 decembrie 2015   Mese festive

Rafinat şi răcoros, tortul diplomat cu pere este prăjitura ideală cu care-ţi poţi încânta familia şi musafirii. Chiar şi în noaptea de Revelion! Dar până atunci mai este, dar poţi exersa reţeta, pentru ca în zi de sărbătoare să obţii torul perfect. Ţine tortul la frigider cel puţin patru ore înainte de a-l servi. Pentru umplutură, foloseşte pere verzi cu coaja tare, pentru că sunt mai dulci şi aromate.

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 2 linguri ulei sare coajă rasă de portocală

6 ouă

7 linguri zahăr

200 ml lapte

3 plicuri gelatină

400 ml frişcă lichidă

2 pere

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu uleiul şi cu un praf de sare. Baţi albuşurile şi, când s-au legat, adaugi zahărul şi mixezi încontinuu. Încorporezi gălbenuşurile, făina şi coaja rasă de portocală.

Amesteci până obţii un aluat omogen pe care îl pui într-o tavă cu fund detaşabil, tapetată în prealabil. Laşi la cuptor până trece testul scobitorii.

Descojeşti perele, le tai în 4 şi pui feliile în mijlocul blatului. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul. Adaugi laptele şi pui cratiţa pe foc mic. Amesteci până se îngroaşă. Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, o încorporezi în cremă şi laşi la răcit.

Baţi albuşurile spumă tare şi le înglobezi în cremă. Mixezi frişca până se întăreşte şi o adaugi în compoziţie. Torni crema peste blat, nivelezi şi laşi la frigider câteva ore. În momentul servirii, ornezi după preferinţă.

Mai multe