Tort festiv cu pere

13 septembrie 2015   Mese festive

Para este un fruct recomandat îndeosebi persoanelor supraponderale şi suferinzilor de diabet. O pară acoperă în medie 20% din necesarul zilnic de fibre.

Ingrediente

Pentru blat 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 esenţă de vanilie

5 pere

5 ouă

10 linguri zahăr

5 linguri lapte

1 litru frişcă lichidă

3 pliculeţe gelatină

1 esenţă de vanilie

1 esenţă de portocale

500 ml apă

250 g zahăr

1 esenţă de vanilie

Mod de preparare

Pentru blat se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se bate în continuare. Se pun gălbenuşurile unul câte unul, esenţa de vanilie şi făina. Se unge o formă cu ulei, se tapetează cu făină, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor 20 de minute. Frişca se bate şi se pune la frigider. Se amestecă ouăle cu zahărul şi cu laptele şi se pun pe baie de aburi. Se fierb până se îngroaşă, după care se lasă să se răcească. Gelatina se pune la înmuiat, după care se topeşte pe foc şi se lasă la răcit. Perele se curăţă de coajă şi se pun la fiert în sirop 5-10 minute. Se scot şi se lasă la răcit. Partea de sus a perelor se taie rondele, restul se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Crema răcită se amestecă cu gelatina, cu esenţele de vanilie şi de portocale, cu frişca şi cu cubuleţele de pere. Blatul se taie în două. Se aşază prima parte de blat, în formă, pe margini se pun rondele de pere, se toarnă crema şi peste ea a doua parte de blat. Se lasă la frigider două ore. Se pudrează cu zahăr şi se ornează cu rondele de pere.

Mai multe