Tort „Fluture“ de 1 Iunie

28 mai 2015   Mese festive

O nouă reţetă delicioasă pentru pricihindei cu dedicaţie de la noi pentru ziua dedicată lor de 1 Iunie.

Ingrediente

8 ouă 16 linguri zahăr 10 linguri făină 100 g unt moale 1 praf de copt coaja de la o lămâie 1 lingură rom 50 g alune

200 ml frişcă lichidă

50 g zahăr pudră

20 g gelatină

150 g afine congelate

150 g zmeură congelată

150 g ciocolată albă de menaj

200 ml lapte

1 lingură coniac

50 g unt

bombonele decorative

Cum se prepară

Se bat gălbenuşurile cu opt linguri de zahăr şi se adaugă untul topit. Separat, se bat spumă tare albuşurile, adău­gând treptat ­restul de zahăr, apoi se amestecă ­cele ­două compoziţii. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, alunele zdrobite, coaja de lămâie rasă, romul şi se ­amestecă uşor. Se toarnă compoziţia ­într-o formă rotundă ­unsă şi tapetată cu făină şi se coace circa 35-40 de minute. Când se răceşte, se taie în ­două felii orizontale. Se bate frişca lichidă cu zahărul şi cu gelatina înmuiată în prealabil. Se opreşte puţină cremă, iar restul se amestecă cu afinele şi cu zmeura scurse foarte bine. Se toarnă crema între cele două blaturi.

Pentru prepararea glazurii, se fierbe laptele cu ciocolata, în bain-marie, până începe să se îngroaşe. Se ia de pe foc, se adaugă coniacul şi când este călduţă se freacă cu untul moale, adăugat puţin câte puţin. Se îmbracă tortul cu glazură şi se decorează cu fructe. Pe un platou, se aşază tortul tăiat în două pe verticală (ca în imagine), pe mijloc se fac antenele din crema oprită şi se decorează cu bombonele decorative sau după dorinţă. Se lasă la rece câteva ore.

Mai multe