Tort Joffre

27 iunie 2016   Mese festive

Numai când te uiţi la poză şi ţi se face poftă! Desertul perfect, cu foarte multă ciocolată!

Ingrediente (1 tavă) 10 ouă 500 g unt 100 g cacao 500 g zahăr 125 ml apă 1 lingură făină 2 linguri de pesment fin 2 plicuri zahăr vanilat esenţă de rom 1 linguriţă de ness

Cum se prepară

Pui la fiert cacaua, zahărul şi apa, laşi să clocotească 5 minute. Dai deoparte şi laşi să se răcească puţin. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă şi pui 3 linguri de zahăr. Acum adaugi, pe rând, gălbenuşurile peste cacaua caldă. Amesteci şi împarţi compoziţia în trei părţi.

Pui făina peste o parte de cremă, presari pesmetul, amesteci, adaugi albuşurile spumă şi le încoroprezi, uşor, de sus în jos. Tapetezi o formă de tort, torni compoziţia şi coci la foc potrivit. Este gata după ce faci testul cu scobitoarea. Laşi la răcit.

Peste cele două părţi de cremă păstrate pui untul şi amesteci foarte bine. Adaugi zahărul vanilat, esenţa de rom şi linguriţa de ness. Dacă vrei, mai poţi pune 2-3 linguri de zahăr. Amesteci foarte bine. Dai crema obţinută la frigider pentru 1 oră.Tai blatul în două, întinzi crema, pui cel de-al doilea blat şi îmbraci tortul în crema de ciocolată. Ornezi după gust.

Mai multe