Tort minion. Reţeta

14 decembrie 2015   Mese festive

Cei mici sunt înnebuniţi după drăgălaşii minioni, iar un tort pentru ziua lor în această temă cu siguranţă îi va face fericiţi.

De ce ai nevoie pentru reţeta de tort minion

6 ouă

150 g zahăr

150 g făină

1 vârf cuţit sare

2 plicuri zahăr vanilat

750 g frişcă

colorant alimentar galben

colorant alimentar albastru

1 biscuit cu cacao

100 g ciocolat

fulgi de cocos

chipsuri de ciocolată

Cum se prepară reţeta de tort minion

Separi ouăle şi baţi albuşurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Freci gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă şi încorporezi făina, amesteci până se omogenizează, adaugi zahărul vanilat şi la final pui albuşurile, amestecând uşor cu mişcări de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară tapetată şi ţii blatul la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi blatul la răcorit şi îl tai sub formă ovală.

Adaugi colorant alimentar galben în 450 ml de frişcă şi o întinzi peste blat, după care nivelezi. Pui colorantul albastru în 250 ml frişcă, decupezi partea de jos şi întinzi frişca.

Aşezi frişca albă rămasă pe biscuit, pui un fulg de ciocolată şi aşezi biscuitele pe blat, cu partea maro în jos. Topeşti ciocolata şi o torni sub forma unui cerc. Pentru a fi cât mai precis, te poţi orienta după gura unui pahar. Din restul poţi crea firişoare care să formeze gura şi părul. După ce s-a răcit o aşezi în jurul biscuitelui şi presari puţină nucă de cocos. Aşezi două chipsuri de ciocolata pe partea albastră şi dai tortul la frigider peste noapte.

Sursa foto http://www.bettycrocker.com

http://www.bettycrocker.com

Mai multe