Tort sărat cu brânză şi nuci

28 decembrie 2015   Mese festive

Pentru masa festivă de Revelion, un tort sărat cu brânză poate fi startul perfect al nopţii de sărbătoare!

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 400 g biscuiţi săraţi 300 g unt

1 kg brânză de vaci

sare

1 dovlecel

100 g nuci

1 legătură pătrunjel

2-3 fire ceapă verde

100 g porumb

ulei

telemea de oaie

alune

mărar

fulgi piper roşu

Mod de preparare

Pentru blat, mărunţeşti biscuiţii, îi combini cu untul moale, la temperatura camerei, şi cu amestecul rezultat tapetezi fundul unei tăvi cu diametrul de 26 cm. Dai la rece 30 de minute.

Speli şi tai mărunt dovlecelul, apoi pătrunjelul şi ceapa verde şi le usuci. Mărunţeşti nucile. Amesteci brânza de vaci cu puţină sare, apoi încorporezi ceapa verde, dovlecelul, pătrunjelul, boabele de porumb, nucile şi amesteci încet.

Întinzi peste blat şi nivelezi. Laşi la frigider 2-3 ore, apoi ornezi cu alune întregi, fire de mărar, picături de ulei, felii subţiri de telemea şi fulgi de piper roşu.

Mai multe