Tort ţestoasă cu kiwi

19 mai 2015   Mese festive

Cum să faci un tort ţestoasă cu kiwi? Nimic mai simplu, iar pentru copii, datorită aspectului său jucăuş, este un adevărat deliciu. Unii îi mai spun şi tortul de smarald, pentru că verdele de la kiwi ăl tranformă într-un tort viu colorat şi decorat.

Tort ţestoasă cu kiwi - Ingrediente

Pentru cremă

2 ouă 2 linguri făină 1/2 litru lapte 1 cană zahăr 1 plic zahăr vanilat 200 g unt

Pentru aluat

1 conservă lapte condensat

1 ou

1 pliculeţ praf de copt

1 linguriţă oţet

1200 g făină

Pentru decorat

8-10 kiwi

Tort ţestoasă cu kiwi - Mod de preparare

Prepari crema. Torni laptele într-o cratiţă, adaugi ouăle, făina, zahărul şi zahărul vanilat. Mixezi până se topeşte zahărul, cam 3-5 minute. Pui cratiţa pe foc mic şi amesteci continuu până se îngroaşă. Adaugi peste crema fiebinte untul şi laşi pe foc până se dizolvă şi acoperi cu capac.

Pentru blat, pui într-un bol laptele condensat, adaugi ouăle şi mixezi, apoi pui şi praful de copt stins cu oţet. Adaugi treptat făina. vei obţine un blat moale şi flexibil. Împarţi blatul în 8 părţi egale şi întinzi ca pe clătite mai mici pe care le frigi într-o tigaie, fără a adăuga grăsime. Laşi pe fiecare parte câte 1 minut. Ungi fiecare foaie cu cremă, strat după strat, ultimul fiind de cremă. Apoi cureţi şi tai felii fructele de kiwi şi îmbraci tortuleţele dând o formă de ţestoasă. Şi gata tortul ţestoasă cu kiwi.

Mai multe