Tort Ziua Îndrăgostiţilor
Începem seria deliciilor de ziua iubirii cu un tort Ziua Îndrăgostiţilor, foarte gustos şi foarte potrivit pentru această ocazie.
Ingrediente pentru Tort Ziua Îndrăgostiţilor
Pentru blat 200 g zahăr 8 ouă 200 g nuci 50 g pesmet 50 g făină coaja rasă de la o lămâie 1 linguriţă zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat
250 g nuci
250 g zahăr pudră
200 ml smântână
coajă rasă de lămâie
frişcă
flori de zahăr
bomboane de ciocolată
aşchii de ciocolată rasă
Mod de preparare pentru Tort Ziua Îndrăgostiţilor
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se albesc. Se adaugă coaja rasă şi zeama de lămâie, apoi nucile măcinate, pesmetul şi făina. La sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă tare, amestecând delicat până se încorporează. Se toarnă compoziţia într-o tavă de tort în formă de inimioară, unsă şi tapetată cu făină, şi se coace la foc potrivit, circa 35 de minute.
Între timp, se prepară crema. Se amestecă nucile măcinate cu zahărul pudră, coaja rasă de lămâie şi smântâna până se obţine o compoziţie cremoasă, care se ţine la frigider până se coace blatul. După ce s-a răcit în formă, se scoate blatul, se taie în două pe orizontală, se umple cu crema de nuci şi se garniseşte cu frişcă, flori de zahăr, bomboane şi aşchii de ciocolată, după imaginaţia fiecărei gospodine. Şi gata, tortul Ziua Îndrăgistiţilor!
sursa foto: Image Food