Tortellini cremoşi cu spanac şi roşii

25 noiembrie 2015   Mese festive

Nu-i aşa că tuturor ne plac reţetele cu tortellini? Aceasta este de departe una dintre cele mai bune şi aboslut uimitoare! Nu numai asta, dar este şi rapidă şi foarte uşor de preparat, adică o poţi preparar chiar în 20 de minute. Este perfectă pentru cină şi pentru a-ţi impresiona musafirii.

Ingrediente (4 porţii)

1 pachet tortellini cu trei feluri de brânză 2 linguri unt 2 căţei usturoi, pisaţi 2 linguri făină 1 linguriţă pudră de ceapă 1 1/4 căni lapte 1/2 cană smântână 1 cutie roşii tocate 1 1/2 căni spanac tocat (tocat sau congelat) 3 linguri busuioc proaspăt 2 linguriţe oregano uscat sau 1/2 linguriţă uscat sare piper 6 linguri parmezan răzuit, plus încă puţin pentru servit pe deasupra fulgi de piper roşu (opţional)

Mod de preparare

Fierbi tortellini potrivit instrucţiunilor de pe amabalaj. Între timp, într-o tigaie sau cratiţă mare şi adâncă, topeşti untul, la flacără medie. Adaugi usturoiul şi sotezi 30 de secunde, apoi adaugi făină şi pudră de ceapă şi laşi pe foc, amestecând din când în când, 1 minut. În timp ce amesteci, torni încet laptele şi smântâna, şi amesteci în continuu până când mixtura începe să bolborosească. Adaugi roşiile, spanacul, busuiocul şi oregano. Asezonezi cu sare şi piper după gust.

Laşi pe foc alte câteva minute până când se îngroaşă compoziţia, iar spanacul se înmoaie bine. Adaugi parmezan şi amesteci până se topeşte. Dai la o parte de pe foc.

Strecori tortellini şi îi pui în amestec. Serveşti imediat cu adaos de parmezan pe deasupra şi, dacă vrei, cu fulgi de piper roşu.

sursa: cookingclassy.com

Mai multe