Tortillas cu pui şi legume FOTO

15 martie 2016   Mese festive

Să ne delectăm cu un fel de mâncare specific bucătăriei mexicane, o reţetă pe care o putem modifica ori îmbunătăţi după bunul plac.

Ingrediente (4 porţii)

4 foi tortillas

Pentru umplutură 1 dovlecel mare 1 morcov mare 1 ardei gras roşu 1 piept de pui dezosat 3 linguri ulei 4 frunze mari de salată verde creaţă sare piper

4 linguri smântână groasă

½ legătură pătrunjel

½ legătură mărar

Mod de preparare

Baţi pieptul de pui cu un ciocan de şniţele, având grijă să acoperi pieptul cu o folie ca să nu se zdrobească, îl condimentezi şi-l pui pe grătarul încins sau în teflon cu puţin ulei, până se rumeneşte bine. Îl tai feliuţe şi-l pui într-un vas acoperit, să nu se răcească.

Pentru umplutură, cureţi şi speli morcovul, dovlecelul şi ardeiul gras. Le tai bastonaşe şi le căleşti într-o tigaie cu 3 linguri de ulei încins, timp de 10 minute. La final, adaugi sare şi piper după gust.

Pentru sos, amesteci smântâna cu verdeaţa tocată mărunt şi sare, după gust. Cu ajutorul unei spatule de silicon, ungi cu sos fiecare tortilla.

Pui pe fiecare tortilla părţi egale de umplutură, adaugi salata verde tăiată şi rulezi. Serveşti tortilla calde, tăiate în două, pe o farfurie ornată cu frunze de salată şi rucola.

foto: profimedia

Mai multe