Trufe de ciocolată

15 noiembrie 2014   Mese festive

Cine ar refuza o cremoasă trufă de ciocolată? Acum te poţi răsfăţa cu aceste delicatese chiar la tine acasa!

Ai nevoie de

200 g fulgi de ciocolată

½ cană smântână grasă

1 lingură suc de portocale

1 lingură coajă de portocală

½ cană alune zdrobite

Topeşte fulgii de ciocolată, adaugă smântâna, coaja şi sucul de portocale. Amestecă bine până se omogenizează toate ingredientele.

Dacă fulgii de ciocolată nu se topesc în întregime, pune vasul în apă fierbinte şi amestecă în continuare. Dă crema de ciocolată la frigider 30-45 de minute sau până se întăreşte suficient pentru a fi modelată. Ia câte o lingură de cremă de cremă, ruleaz-o uşor şi aşază fiecare trufă într-o tavă cu hârtie de copt. Dă tava la frigider pentru alte 30 de minute, după care îmbracă trufele cu alune zdrobite.

Sursa foto http://www.culinarycoutureblog.com

http://www.culinarycoutureblog.com

Mai multe