Trufe de ciocolată cu merişoare

15 decembrie 2015   Mese festive

Un desert dulce acrişor, cu care să întâmpini invitaţii sau colindătorii, trufe de ciocolată cu merişoare.

De ce ai nevoie pentru trufe de ciocolată cu merişoare

120 g ciocolată

150 g lapte condensat

100 g zahăr

200 g merişoare

1 lingură coajă de portocală

50 g migdale, tocate

200 g ciocolată, pentru glazură

Cum se prepară trufe de ciocolată cu merişoare

Aşezi hârtie de copt într-o tavă. Topeşti ciocolata, adaugi laptele condensat, zahărul, merişoarele tocate, coaja de lămâie şi migdalele. Amesteci până se omogenizează şi dai deoparte. După ce s-a răcit puţin compoziţia formezi cu mâna umedă trufe, pe care le aşezi în tavă şi le dai la rece 10 minute. Topeşti restul de ciocolată şi scufunzi trufele în ea cu ajutorul unei scobitori. Le aşezi din nou în tavă şi le dai la rece 2 ore. Păstrezi trufele într-un loc răcoros.

Sursa foto http://www.dessertsrequired.com

http://www.dessertsrequired.com

Mai multe