Turte de cartofi cu legume sotate FOTO

23 martie 2016   Mese festive

Pentru o seară specială cu prietenii ai putea pregăti acest fel de mâncare mai deosebit.

Ingrediente (6 porţii)

Pentru cuiburi 3 cartofi mari 75 g unt 50 ml lapte 1 legătură de pătrunjel sare piper

1 ardei roşu capia

1 morcov potrivit

1 ceapă roşie mică

1 ceapă albă mică

1 dovlecel

250 g ciuperci

50 g unt

frunze verzi de rozmarin

sare

piper

frunze de busuioc, pentru decor

Mod de preparare

Cureţi cartofii, ciupercile, ardeiul, morcovul, ceapa roşie, dovlecelul, pătrunjelul şi le speli bine. Tai ceapa julien şi restul legumelor cubuleţe. Separat, pui cartofii la fiert şi când sunt gata îi scurgi de apă într-o sită. Îi pasezi cu unt şi lapte, adaugi pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper după gust.

Sotezi ciupercile, morcovul, cepele, ardeiul şi dovlecelul în unt circa 5-7 minute. Adaugi frunzele de rozmarin, sare şi piper după gust.

Aşezi o hârtie pergament pe o tavă dreptunghiulară. Pui într-un şpriţ piureul de cartofi şi formezi şase cuiburi de circa 8 cm.

Pui câte o lingură de legume în interiorul fiecărui cuib de cartofi. Aşezi tava în cuptorul preîncălzit şi coci până se rumenesc frumos. Le serveşti calde, ornate cu frunze de busuioc.

foto: profimedia

Mai multe