Vinete marinate, reţeta italiană
6 iulie 2017
Mese festive
Cu ulei de măsline şi usturoi, vinetele sunt un adevărat deliciu. Pe lângă celebra salată de vinete, prepară pentru aperitiv şi vinete marinate.
De ce ai nevoie pentru vinete marinate
2 vinete
½ ardei iute
1 linguriţă oregano
mentă prosapătă
2 căţei de usturoi
80 ml ulei de măsline
1 linguriţă oţet din vin roşu
sare
Cum se prepară vinetele marinate
Feliezi vinetele, apoi le sărezi şi laşi 10-15 minute să iasă amărala. Le ştergi cu prosoape din hârtie, apoi le ungi cu ulei şi le rumeneşti pe grătar.
Pentru marinadă, toci usturoiul, menta şi ardeiul iute, fără sâmburi, adaugi restul de ulei, oţetul şi oregano. Torni marinada peste vinete, amesteci şi le laşi câteva ore să se aromeze.