Vinete preparate în stil sicilian
Mmmm...nu dăm pe nimic acest deliciu culinar cu care îi bucurăm de fiecare dată pe cei dragi!
Ingrediente
750 g vinete 2 cepe 450 g pulpă de roşii 3 linguri pastă de tomate 300 g caşcaval 3 linguri parmezan ras 100 g făină 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă zahăr busuioc piper sare
Cum se prepară
Se taie vinetele spălate în felii groase de 1 cm,se condimentează cu sare şi se lasă pe o sită să se scurgă. Se spală, se usucă cu şerveţele absorbante, se dau prin făină şi se prăjesc foarte puţin, pe ambele părţi, în ulei încins. Se taie ceapa mărunt şi se căleşte în ulei de măsline. Se adaugă pulpa de roşii, zahărul şi pasta de tomate. Se condimentează cu busuioc, sare şi piper, după gust. Se lasă să fiarbă 15 minute, apoi se trec prin sită. Se unge şi se tapetează un vas termorezistent şi se aşază alternativ un strat de vinete, amestec de roşii şi felii de caşcaval. Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit şi se coace timp de 25 de minute. Se presară cu parmezan şi se mai lasă 5 minute.