Vită cu anghinare la tigaie

2 iulie 2014   Mese festive

Iar eşti pe fugă şi invitaţii aproape că au ajuns la cină? Prepară această reţetă şi vei ieşi imediat din încurcătură.â

Dificultate mică Preparare 50' Pentru 4 porţii

Ingrediente

2 cartofi

1 anghinare mică

400 g carne de vită

7-8 măsline

3 linguri ulei de măsline

150 g telemea de capră sau de oi

pătrunjel şi tarhon

piper

sare

Mod de preparare

Fierbi cartofii în coajă, îi scurgi, îi cureţi de coajă şi îi tai cuburi. Tai carnea cubuleţe mici, şi o prăjeşti în uleiul încins. Adaugi puţină apă, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi ţii pe foc până se pătrunde şi scade sosul lăsat.

Anghinarea o cureţi şi o fierbi separat în apă cu sare (o poţi găsi şi la conservă). Nu trebuie să se înmoaie foarte tare. Când carnea este pătrunsă, adaugi anghinarea tăiată bucăţi, cartofii cubuleţe, măslinele, potriveşti gustul de sare şi piper şi amesteci uşor.

Opreşti focul, adaugi brânza tăiată cubuleţe, presari pătrunjel şi tarhon tocate fin şi laşi să stea un minut ca să se combine aromele, apoi serveşti.

NOTĂ: La acest preparat poţi folosi orice fel de carne îţi place. Anghinarea poate fi înlocuită cu ciuperci.

Mai multe