Află cine a câştigat setul de forme pentru îngheţată!

8 iulie 2013   Ponturi în bucătărie

Cititoarea noastră Daniela Cornea din Bucureşti a câştigat un set de 6 forme pentru îngheţată (foto). Reţeta ei favorită este tortul de îngheţată. Mulţumim Danielei pentru ideea de desert!

 

Pentru blat

500 g biscuiţi cu ciocolată 100 g unt 100 g lapte 2 linguri esenţă de rom

Pentru îngheţată

5 gălbenuşuri

500 ml lapte

100 g zahăr

1 ciocolată amăruie

căpşuni

decor

1 ciocolată

50 g unt

căpşuni

Pentru blat, mărunţeşti biscuiţii cu ajutorul robotului de bucătărie sau cu maşina de tocat carnea. Amesteci pesmetul obţinut cu untul şi cu laptele (mai adaugi lapte dacă este nevoie).

Într-o tavă cu pereţi detaşabili, adaugi jumătate din amestecul de biscuiţi şi apeşi cu o lingură.

Îngheţata o prepari astfel: gălbenuşurile le freci cu zahărul până îşi dublează volumul. Laptele îl pui la fiert şi când dă în clocot îl dai deoparte şi torni peste gălbenuşurile, amestecând continuu. Pui cratiţa din nou pe foc, amestecând continuu până se îngroaşă.

Dai deoparte şi adaugi ciocolata. Laşi să se răcească, după care adaugi căpşuni tăiate bucăţi. Dai la congelator, amestecând de câteva ori, ca să spargi acele de gheaţă. Peste blatul de biscuiţi, adaugi îngheţata (pe margine am pus căpşuni) şi restul de biscuiţi. Dai din nou la congelator aproximativ două ore. Decorezi cu ciocolată topită şi căpşuni.

Mai multe