Alternativa sănătoasă la zahăr
22 iunie 2018
Ponturi în bucătărie
Zahărul de cocos reprezintă o alternativă sănătoasă pentru zahărul rafinat, deoarece conţine minerale şi antioxidanţi importanţi pentru organismul tău. Cu un conţinut scăzut de fructoză dar şi un indice glicemic scăzut, zahărul de cocos este alegerea ideală pentru alimentaţia zilnică.
Care sunt, mai exact, beneficiile zahărului de cocos?
1. Bogat în substanţe nutritive
Spre deosebire de zahărul rafinat, zahărul de cocos este bogat în nutrienţii necesari unei alimentaţii sănătoase. Aceste substanţe nutritive se extrag din palmierul de nucă de cocos şi includ fier, zinc, calciu, potasiu.
2. Reduce riscul de îngrăşare
Datorită conţinutului scăzut de fructoză, adăugarea zahărului de cocos în alimentaţie reprezintă un risc redus de acumulare de grăsime şi implicit, îngrăşare.