Beneficiile consumului de ciuperci

16 noiembrie 2015   Ponturi în bucătărie

Ciupercile pot înlocui cu succes carnea din alimentaţie. Ele conţin puţine calorii, dar o mare varietate de vitamine şi minerale: seleniu, cupru, vitamine B2 şi B3, vitamina D. Aflaţi care sunt beneficiile consumului de ciuperci.

Ciupercile sunt alimente care pot fi incluse în orice preparat culinar. Sunt pe cât de gustoase şi săţioase, pe atât de sănătoase. O serie de studii epidemiologice au demonstrat că un consum frecvent de ciuperci ajută la diminuarea riscului de boli cardiovasculare, anumite forme de cancer şi alte boli cronice, mai ales la nivelul intestinului.

Beneficiile consumului de ciuperci: previn constipaţia

Ciupercile conţin diferite glucide care au demonstrat acţiuni benefice asupra sănătăţii. Ele au în compoziţie fibre alimentare care joacă un rol important în reglarea tranzitului intestinal şi prevenirea constipaţiei. Un alt compus al ciupercilor este amidonul rezistent, un tip de zahăr care asemenea fibrelor alimentare nu este distrus în cursul digestiei şi ajunge intact în colon. Sub acţiunea florei intestinale (bacterii benefice prezente în intestin), acest amidon ajută la prevenirea tulburărilor digestive.

continuarea pe adevarul.ro

continuarea pe adevarul.ro

Mai multe