Bucătarul preferat al copiilor

19 august 2014   Ponturi în bucătărie

Să-l cunoaştem pe chef Cezar Munteanu şi să praparăm, după reţeta sa, o delicioasă îngheţată de vanilie.

Pe Cezar Munteanu – Chef Cezar - l-am cunoscut cu ceva timp în urmă la un eveniment culinar. M-a cucerit pasiunea cu care explica, oricui îl întreba, că alimentele înseamnă viaţă şi cât de important este ca fiecare să consume numai hrană sănătoasă.

Revenit în ţară după mai mulţi ani de activitate ca bucătar-şef la Ambasada României în Statele Unite sau la cea din Italia şi după ce-a fost bucătar-şef al Misiunii permanente a României la OSCE şi ONU ca şi bucătar-şef al Ministerului Român al Afacerilor Externe, Chef Cezar s-a implicat activ într-o serie proiecte care privesc alimentaţia sănătoasă. Unul dintre ele este „Sănătatea începe din farfurie“, proiect de care se ocupă împreună cu Selgros România şi, începând cu luna aprilie a acestui an, programul se adresează atât părinţilor, cât şi copiilor.

Până acum peste 3.600 de copii, alături de cadre didactice şi de părinţi, au participat la lecţiile de educaţie alimentară susţinute de el. Micuţii învaţă cât de importante sunt fructele şi legumele, iar pentru părinţi Chef Cezar a pregătit o colecţie de reţete uşor de pregătit.

Fiecare reţetă are o poveste despre fructele şi legumele din care sunt făcute, precum şi sfaturi despre cum acestea să fie gătite ca să devină mai atractive ca gust şi prezentare. De curând s-a alăturat proiectului şi dr. Mihaela Bilic, care completează colecţia de reţete cu recomandări nutriţionale şi cu sfaturi care să-i ajute pe părinţi în pregătirea unor mese gustoase şi sănătoase pentru cei mici.

Spaţiul nu ne permite să-ţi dăm mai multe reţete create de Chef Cezar însă, ţinând cont de căldura de-afară, îţi recomandăm să încerci un desert delicios creat de el.

Îngheţată de casă cu vanilie

2l lapte 400 g zahăr 15 ouă 200 g smântână lichidă jumătate baton de vanilie

Preparare

Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul, laptele şi smântâna lichidă. Le fierbeţi pe baie de aburi până capătă o consistenţă cremoasă. Când s-a răcit compoziţia adăugaţi albuşurile bătute spumă, ca pentru bezea. Puneţi conţinutul păstăii de vanilie, omogenizaţi, apoi turnaţi compoziţia în maşina de îngheţată sau în forme individuale ce se vor pune în congelator.

text: Maria Belu, foto: Shutterstock, arhiva personală

Mai multe