Călătorie culinară: clătitele

28 februarie 2014   Ponturi în bucătărie

Clătitele reprezintă unul dintre cele mai simple deserturi de realizat. Atât de simple şi gustoase, încât au cucerit tot mapamondul. Fie că sunt făcute cu cartofi sau făină de grâu, sunt dulci, ori sărate, se prepară prin metode tradiţionale sau pe dispozitive speciale, clătitele rămân soluţia ideală pentru un moment dulce.

Poposim mai întâi în Marea Britanie, unde ne putem delecta cu o porţie de clătite cu zahăr şi lămâie.

În India, clătitele sunt făcute după o reţetă ce ne aminteşte mai curând de pizza, folosind mirodenii şi roşii.

Ajungem în ţinuturi mai reci, unde suedezii prepară clătite cu cartofi. Acestea poartă denumirea de raggmunk.

În Venezuela şi Columbia, servim Cachapas(clătite preparate cu porumb).

Ne îndulcim în Polonia cu Naleśniki (clătite umplute cu diverse gemuri sau siropuri de fructe)

Indonezia ne oferă Apam Balik, clătite dulci şi crocante.

Mai multe