Castravetele-amar, leacul diabeticilor

22 martie 2018   Ponturi în bucătărie

Mai puţin cunoscut la noi, castravetele-amar are virtuţi medicinale pe care este bine să le cunoşti. Este benefic în tratamentul antidiabetic, deoarece are proprietăţi hipoglicemiante şi reface funcţia pancreatică.

Iniţial, castravetele-amar, denumit şi Momordica charantia, era o legumă prezentă în alimentaţia zilnică a unor popoare precum India, Nepal, China şi Mexic. Era folosit în dieta celor cu afecţiuni biliare, icter, hemoroizi. Treptat, a ajuns şi la noi, iar în fructele imature şi în seminţele acestei plante a fost găsită aşa-numita „insulină vegetală“ sau polipeptida-p, care normalizează glicemia şi reface celulele pancreatice.

Reduce riscul de complicaţii

S-a observat că persoanele cu diabet în fază incipientă au prezentat o scădere a glucozei din sânge după numai o jumătate de zi de la administrarea unui preparat realizat din castravete-amar. În plus, dacă este administrat zilnic, castravetele-amar ajută la refacerea funcţiei pancreatice. Mai mult, ajută la prevenirea complicaţiilor diabetului, cum sunt bolile oculare (cataracta) sau obezitatea.

Are proprietăţi antivirale şi antimicrobiene

Fructele şi seminţele de castravete-amar activează limfocitele, subtipuri de leucocite sau globule albe cu rol în apărarea antiinfecţioasă. S-a observat că proteinele pe care le conţin seminţele inhibă evoluţia infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane (HIV).  Mai mult, frunzele de castravete-amar acţioneză contra unor bacterii precum E.coli, stafilococ, salmonella, pseudomona, Helicobacter pylori. Fructele au fost utilizate pentru a combate aceste bacterii şi în tratarea unor afecţiuni precum tuberculoza şi ulcerul.

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Află mai mult pe clicksanatate.ro

Sursa foto https://www.healthbenefitstimes.com

https://www.healthbenefitstimes.com

Mai multe