Câteva idei pentru un mic dejun consistent

19 septembrie 2013   Ponturi în bucătărie

Micul dejun este cea mai importantă masă din zi. Este indicat să mâncăm cele mai uşoare alimente, dar şi cele mai bogate în vitamine şi fibre. De aceea avem câteva recomandări pentru voi.

Încercaţi pâinea prăjită. Este o gustare simplă, în maxim 2 minute este gata. Pe felia de pe pâine puteţi adăuga unt, margarină, gem, miere de albine sau o felie de brânză şi câteva felii de roşii şi castraveţi. Depinde ce aveţi la îndemână.

O altă idee pentru micul dejun este omleta. Ea poate fi simplă, din câteva ouă. Dacă vreţi să fie mai complexă,  îi puteţi pune câteva ingrediente, cum ar fi un cartof dat pe răzătoare, brânză, măsline sau peşte dintr-o conservă.

omleta

Nu uitaţi de lapte. Este indicat să consumaţi dimineaţa câte un pahar cu lapte. Câţiva biscuiţi pe lână paharul cu lapte vă vor prinde bine.

Un mic dejun perfect nu se poate numi perfect fără fructe. Vă recomandăm o salată de fructe sau un suc natural.

salată de fructe

Cerealele sunt consistente şi sănătoase. Este bine să consumaţi dimineaţa cereale cu lapte sau un baton de cereale. Vă vor da energie pe întreaga zi.

FOTO: pinterest.com

pinterest.com

Mai multe