Ce păţeşti dacă mănânci prea multe ouă de Paşti

27 aprilie 2016   Ponturi în bucătărie

Consumul excesiv de ouă poate dăuna, ne avertizează specialiştii. Mai mult decât oul în sine, modalitatea de a prepara oul este cea care dăunează.

Consumul excesiv de ouă poate dăuna, ne avertizează specialiştii. Mai mult decât oul în sine, modalitatea de a prepara oul este cea care dăunează. Oul fiert rămâne cea mai bună metodă de a-l prepara, atât pentru a lua toate vitaminele conţinute în el, cât şi pentru a evita probleme, precum creşterea colesterolului.

Ce păţeşti dacă mănânci prea multe ouă de Paşti – prea multe grăsimi saturate, cauza creşterii colesterolului Grăsimile conţin foarte multe vitamine, dar şi minerale ce ajută enorm la menţinerea sănătăţii. Printre altele, ouăle conţin şi grăsimi, 11% din conţinutul unui ou este grăsime.

Cea mai mare cantitate de grăsimi se găseşte în gălbenuş, albuşul conţinând doar 0,05% grăsime. !7% din grăsimile din ou sunt polinesaturrate, 44% sunt mononesaturate şi doar 32% sunt grăsimi saturate.

continuarea pe clicksanatate.ro

Mai multe