Ce sunt alivencile moldoveneşti: o reţetă de pe vremea lui Ion Creangă

10 ianuarie 2017   Ponturi în bucătărie

Cunoscute popular şi sub denumirea de „plăcinta ciobanului“, alivencile sunt de fapt nişte plăcinte cu branză si mălai, o delicatesă din bucătăria tradiţională moldovenească.

Profesorul bârlădean Nicolae Curelea promovează bucătăria moldovenească, oferind secretele gustoaselor şi savuroaselor reţete autentice moldoveneşti prin intermediul unui blog intitulat Moldova Culinaria.

Astăzi vă propunem o altă reţetă tradiţională moldovenească oferită de profesorul bârlădean. Este vorba despre o reţetă de alivenci moldoveneşti de pe vremea lui Ion Creangă.

Pe cât sunt de populare, pe atât de simplu şi repede de pregătit, fiind servite ca aperitiv sau gustare.

Ingrediente: • 500 g brânză de vacă; • 4 ouă; • 2 linguri unt moale; • 300 ml smântână; • 4 linguri cu vârf de mălai; • 2 linguri cu vârf de făină; • 1 linguriţă sare.

Află cum se prepară alivencile moldoveneşti pe adevarul. ro.

Află cum se prepară alivencile moldoveneşti pe adevarul. ro.

Sursa foto: gustos.ro

Mai multe