Cele mai bune alimente care hidratează

27 iunie 2018   Ponturi în bucătărie

Riscul de deshidratare este mult mai mare pe timpul verii când căldurile sunt mari. Esenţial este să ne hidratăm corespunzător pentru a face faţă mai uşor temperaturilor ridicate. 

Pe caniculă, corpul are nevoie de surse de lichide care să se aimileze treptat. Ştiai că apa băută ”dintr-o înghiţitură” se elimină imediat din corp, fără a hidrata ţesuturile? De aceea, specialiştii recomandă apa din fructe sau legume, care pătrunde şi hidratează organismul treptat. Este important să ne hidratăm corespunzător prin alimentaţie pentru a evita apariţia durerilor de cap, a stărilor de ameţeală sau a celor de oboseală.

Mărul

,, Un măr pe zi ţine doctorul departe!” - spune o veche zicală din bătrâni. De-a lungul timpului numeroase studii au arătat că substanţele din coaja merelor ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi chiar a cancerului. Un măr de mărime medie conţine 110 ml de lichid.

Ananasul

Printre fructele verii care nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie se numără şi ananasul. Uită de ananasul pe care îl poţi găsi în comerţ la cutii şi alege fructul proaspăt! Ananasul conţine o substanţă cunoscută sub numele de bromelaină, care ajută la digestie şi la detoxifierea organismului. Ananasul te ajută să te hidratezi şi poate ţine locul unui desert delicios şi răcoritor.

Afli mai multe de pe clicksanatate.ro

Mai multe