Chifle cu mărar
Chiflele cu mărar sunt ideale pentru mic dejun, gustări sau pentru a fi umplute cu carne, brânză sau legume.
Ingrediente
500 g făină integrală
25 g drojdie proaspătă
1 legătură mărar
250 ml lapte călduț
50 g semințe de dovleac
2 ouă
50 g unt topit
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
Mod de preparare
Pentru început, amesteci puțin lapte cu drojdia, cu zahărul, cu 2 linguri de făină și o lași deoparte cel puțin 10 minute.
Cerni făina, pui sarea, faci o gropiță în mijloc și torni maiaua. Încorporezi un ou, restul de lapte și începi să frămânți. Adaugi untul în fir subțire și frămânți un aluat elastic. Îl lași la crescut, acoperit.
Speli mărarul, îi îndepărtezi cozile groase și îl tai fin.
După ce aluatul și-a dublat volumul, îl mai frămânți pe masa presărată cu făină, îl întinzi, presari mărarul uniform, apoi îl frămânți din nou. Formezi din el un sul și îl tai în bucăți egale, formezi biluțe, apoi le aplatizezi ușor. Le așezi într-o tavă de cuptor tapetată și le mai ții la crescut 30 de minute. Le dai la cuptorul încins până devin aurii.