Ciocolatierii români își lansează colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă la Festivalul Chocolate Saga

22 noiembrie 2024   Ponturi în bucătărie

Festivalul Chocolate Saga a deschis sezonul cadourilor cu o ediție de Crăciun, la Sala Polivalentă din București și reunește cele mai mari nume din România în domeniul ciocolatei.

Chocolate Saga, cel mai mare Festival al Ciocolatei din Romania, ediția a 4-a de Crăciun, se desfășoară la Sala Polivalentă, în București, în perioada 22 -24 noiembrie 2023 , de vineri, orele 12:00 până duminică orele 18.00. Biletul de intrare costă 15 Ron, iar copiii sub 10 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de intrare gratuită.

Pentru ca Chocolate Saga este un eveniment pentru intreaga familie, organizatorii au pregătit o zonă pentru demonstrații, in care maeștri talentați ai ciocolatei vor susține demonstrații in toate cele 3 zile de eveniment, potrivite pentru toate tipurile de public - de la spectacole de creație, la demonstrații practice. 

Ce se poartă de Crăciun

“Se poartă învelișul porțelanat pentru prăjituri si, din câte îmi dau seama după cantitățile uriașe comandate de parteneri, în mod clar se poartă ciocolata premium, de cea mai bună calitate.  Rămâne în top vânzări ciocolata Dubai, dar urca și umpluturile cu fructe sau uleiuri esențiale pentru sărbători.”(Octavian Petruț, Kestar)

„Suntem mândri că suntem români, motiv pentru care am creat o colecție de praline tricolor și una de turtă dulce în motive tradiționale românești, colecții pe care le-am prezentat și peste hotare să ne reprezinte gustul cu mândrie. ” (Ioana Bunea&Carmela Dragomir, Dulcelle)

Cel mai greu an pentru piața de ciocolată, dar și pentru întreaga piață de dulciuri , 2024 se încheie cu o tendința clară de contracție, dar cu jucători stabili și hotărâți să reușească

60.000 de tone de ciocolată procesează anual România în acest moment, în creștere față de anii trecuți.  Dar experții spun ca de fapt creșterea este mult muncita, iar tendința europeana este de contractare.

"Ne-am confruntat cu cel mai greu an pentru industrie. A început cu prețul la cacao, care s-a dublat și a generat o adevărată criza. A continuat cu mărirea tva-ului la produsele dulci de la 9 la 19% și de 2 luni ne confruntam cu o semi-criza europeană pe piața de lactate." , a declarat Marian Anghel, owner OmniaGusti.

În ajutorul micilor producatori  a venit un importator român.  Acesta a înțeles ce se întâmplă în piață, a făcut stocuri și a ajutat mult la atenuarea  șocului, refuzând sa mărească prețul pe o perioadă destul de lunga.  "Acesta este unul dintre momentele în care un om poate alege sa fie profitor sau partener. OmniaGusti a ales sa fie partener. Și cred ca asta va conta atât timp cât aceste companii vor exista “ a precizat Andreea Ilina, organizator Chocolate Saga.

Mai multe