Ciorbă de peşte ca la Dunăre: o reţetă simplă pentru orice gospodină

7 aprilie 2017   Ponturi în bucătărie

Reţeta de ciorbă de peşte de astăzi vine din partea cărăşeană a Dunării, de la Moldova Nouă, de la graniţa dintre Banat şi Oltenia.

Uica Mihai, bucătarul bănăţean care a se trage din părţile Caraş-Severinului, spune că este îndrăgostit de zona în care Dunărea traversează sudul României, iar în tinereţe avea perioade lungi pe care le petrecea pe malurile cărăşene ale fluviului. Uica Mihai a participat la mai multe târguri şi manifestări de la Moldova Nouă, unde a gătit celebra sa ciorbă de peşte într-un ceaun imens, de 500 de litri. De atunci vine şi reţeta lui de ciorbă de peşte, despre care spune că nu e o mare filosofie şi poate fi gătită de orice gospodină.

“Ai nevoie de peşte mărunt (obleţi, cărăşei, roşioară, bibănaşi) şi de capete de peşte, bine curăţate, pe care să le fierbi în apă cu sare şi boabe de piper. Când tot peştele s-a sfărâmat şi e făcut terci, îl strecori şi păstrezi zeama aceasta aromată ca fond de peşte.

Află cum se prepară ciorba de peşte ca la Dunăre pe adevarul.ro.

Mai multe