Condimente şi ierburi aromatice, bune în diabet

12 iulie 2016   Ponturi în bucătărie

Menţinerea unui nivel normal al glicemiei în cazul celor diagnosticaţi cu diabet zaharat este necesar pentru păstrarea sănătăţii generale. Dieta are rolul ei, la fel şi sportul, renunţarea la fumat şi reducerea greutăţii corporale. Unele condimente sau ierburi aromatice pot reduce glicemia şi ameliora simptomele specifice acestei afecţiuni.

Busuiocul Una dintre ierburile aromatice folosite cu succes pentru scăderea nivelului de glucoză din sânge este busuiocul. Are puterea de a reduce cu circa 7% nivelul glicemiei de după masă şi cu 17% al nivelului de glucoză din sânge măsurat între mese.

Ghimbirul

Rădăcina de ghimbir are proprietăţi antidiabetice, hipolipidice şi antioxidative, ceea ce-l face un aliat în controlul nivelului de zahăr din sânge.

Ghimbirul poate să îmbunătăţească şi sensibilitatea la insulină, la fel cum are efect în reducerea stresului oxidativ, dezechilibru corelat cu boli ca diabetul.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro

Mai multe