Cremă de verdeţuri, garnitura inedită pentru grătare. Cum se prepară
27 februarie 2017
Ponturi în bucătărie
Lângă carnea făcută la grătar, bine condimentată, puteţi asorta o cremă de verdeţuri care să echilibreze masa şi, în acelaşi timp, să nu taie pofta de mâncare.
Dacă tot începe vremea grătarelor în aer liber, bucătarul bănăţean Uica Mihai ne propune o garnitură inedită. O cremă de verdeţuri care are gust plăcut şi se asortează de minune cu orice fel de carne.
„Tocaţi pe planşetă trei legături de pătrunjel, trei legături de ţelină şi o legătură de leuştean. Frecaţi-le bine în mîini, cu o lingură de sare grunjoasă, o linguriţă de piper şi zeama de la o jumătate de lămâie. Puneţi tocătura într-un vas adânc, tunaţi apă clocotită cât să acopere, puneţi capac şi înăbuşiţi o jumătate de ceas.